Cricket in Gouda

Kom cricketen bij GCC Olympia!

Cricket is één van de grootste zomersporten ter wereld. Beleef het mee in Gouda bij GCC Olympia, één van de oudste cricketverenigingen van Nederland! Bij Olympia kun je zowel prestatiegericht als recreatief cricketen. Olympia is ondanks de beperkte omvang al jarenlang een bekende naam in cricketend Nederland door het geheel eigen karakter van de vereniging. Een vereniging waarin een plek is voor iedereen met het crickethart op de juiste plaats: met liefde voor onze bijzondere sport en met waardering voor alle sociale aspecten van cricket en onze vereniging. Het cricketseizoen loopt van april t/m september, waarbij de competitiewedstrijden vooral in mei, juni, juli en augustus gepland zijn.

Heren
Olympia neemt met twee heren seniorenteams deel aan de KNCB-competities (op de zondagmiddag). Het eerste team speelt  op een goed prestatief niveau. Het tweede team speelt in de ZoMi-competitie, een klasse waarin startende en ervaren spelers samen komen om volop van cricket te genieten.
Daarnaast kunnen we deelnemen aan de Twenty20-competitie: deze wedstrijdvorm, met korte, spectaculaire wedstrijden vinden meestal plaats op doordeweekse avonden. Het team wordt samengesteld uit spelers van het eerste en tweede elftal en oudere jeugdspelers. Tenslotte kunnen we gebruik maken van trainingsmogelijkheden  en worden er vriendschappelijke wedstrijden gespeeld.Lidmaatschapsvormen

  • Spelend senior-lid: voor senioren die het hele seizoen willen spelen. Contributie 230 euro per jaar.
  • Instap senior-lid: voor senioren die willen kennismaken met de cricketsport. Je speelt in principe wedstrijden  en hebt natuurlijk alle trainingsmogelijkheden. Contributie 135 euro per jaar.
  • Student-lid (>18): als spelend senior-lid, echter lid dient aan te tonen dat hij/zij een voltijds dagopleiding volgt. Contributie 125 euro per jaar.
  • Jeugdlid Competitie (<=18): competitie, trainingen en vriendschappelijke wedstrijden. Contributie 100 euro per jaar.
  • Jeugdlid Tip & Run (<18): voor jongens en meisjes die willen kennismaken met cricket (trainingen en vriendschappelijke wedstrijden). Contributie 60 euro per jaar.


Naast deze mogelijkheden voor spelende leden kent Olympia ook het niet-spelend lidmaatschap (contributie 80 euro per jaar). En uiteraard zijn ook donateurs (al vanaf 35 euro per jaar) van harte welkom.
Iedereen kan cricketen …. nog deze zomer!

Meer informatie of direct lid of donateur worden?