16.12.2018 | 10:26 | 2°C |ZZW (3 BF) | 1008 hPa | wisselend bewolkt

Afgelopen week was onze jeugdspeler May den Braber mee op de tour van de U17 Dutch Lionesses in Engeland. May deed regelmatig verslag van haar dit mooie internationale avontuur op hoog niveau!

Dag 1. "Vandaag was de eerste keer dat ik op tour ging en het was eigenlijk best spannend. Eerst moesten we verzamelen op schiphol om 8 uur, en vertrokken naar Birminghham om 10:25. Daarna hadden we nog een busreis van een uur om bij Bromsgrove School te komen. We mochten pas de kamers binnen om half 4 dus hadden veel tijd om te trainen. Na de vermoeiende training (door de hitte) op het veld moesten we de zware tassen weer terug brengen naar de school (5-10 min lopen). Daarna hadden we avondeten met alle 6 teams, een eigen teambespreking en in de avond nog wat vrije tijd buiten. Ik heb nog geen fotos kunnen maken maar zal het de komende paar dagen zeker doen. Nu lekker slapen en uitrusten want morgen spelen we tegen Schotland!"

Dag 2. Vanochtend moesten we verzamelen om 8 uur om te ontbijten. Daarna moesten we in de bus stappen omdat we naar een ander veld moesten, bij 'Shenstone'.

Na de warming-up hadden we de toss gewonnen en gingen fielden. Het was rond de 27 graden en de zon scheen ook nog volop. Ik heb een foto gemaakt van het veld en zoals je misschien kan zien was het ergens tussen een paar akkers. Het veld was best klein en hobbelig dus het was makkelijker om viertjes te slaan. Een innings was 45 overs lang en het Schotse team maakte uiteindelijk 370 runs, waarvan 180 door één batsman gemaakt werden.
In de tweede innings waren wij helaas na 23 overs al all-out en hebben de punten dus niet in kunnen halen (meeste door catches). Ondanks alles was het wel een leuke ervaring en genoten we van het cricket en de lekkere lunch. In de late middag hebben we met alle teams avondeten gehad en daarna nog een korte training.

Bromsgrove 2

Dag 3. Vandaag begonnen we weer met fielden. Het was een wedstrijd tegen Northampshire van 45 overs. In de eerste innings hadden de tegenstanders 175 runs voor 5 na 45. Wij hadden 177 voor 5 na 40, waarvan Babette er 89 van heeft gemaakt (not out). Ik heb zelf 5 overs gebowld en een wicket. Het was verder een hele leuke wedstrijd en het was erg mooi weer.

Dag 4. Op de laatste matchday zijn we alweer begonnen met fielden. Tijdens de powerplay van de eerste 9 overs hadden de tegenstanders veel runs kunnen maken. Iedereen was moe en fielden was soms een beetje slordig. Na de 15e over hebben we ons weer herpakt en hebben de tegenstanders (Lincolnshire) weinig viertjes kunnen slaan. Het bowlen ging ook beter maar steeds was er maar 1 wicket gevallen. Na de overs 30-35 zijn we weer een beetje ingezakt en gingen de batters meer ballen slaan. Daardoor gingen de ballen ook soms omhoog en hadden Milou en ik ieder een catch. Uiteindelijk had Lincolnshire 245 runs. Bij de tweede innings ging Babette helaas sneller uit, daarna hadden Milou en Julia nog wat runs kunnen maken maar de wickets vielen daarna te snel om nog de score in te kunnen halen. Ons laatste wicket viel al rond de 31ste over. Alsnog had iedereen goed gespeeld, en hadden we de tour nog wel leuk afgerond. Morgen al naar huis!

U17 DL

Dag 5. Vandaag moesten wij verzamelen om kwart voor 8 bij het ontbijt. Daarna hebben we onze spullen ingepakt en gelijk al naar het vliegveld gegaan met de bus. Het vliegen voelde veel sneller dan op de heenreis maar ik wilde eigenlijk helemaal niet weg. Ik vond de tour echt heel erg leuk en ik heb er zo veel van genoten en geleerd. Ik ben ook wel trots op het team en op mezelf omdat we keihard gewerkt hebben en goeie dingen hebben laten zien op het veld. Het was echt een leuke ervaring en ik hoop dat ik volgend jaar weer mee mag, hopelijk dan wel met Linde en Dach erbij.