16.12.2018 | 10:25 | 2°C |ZZW (3 BF) | 1008 hPa | wisselend bewolkt

Een wedstrijd zoals die niet vaak gespeeld wordt, maar een goed einde had voor de Goudse Cricketers. Afgelopen zondag reisde de mannen van Olympia naar Ajax Leiden. Na het winnen van de toss koos captain Sander Geenevasen om eerst te batten. Een desastreuze opening leidde tot de score van 4 wickets voor 28 runs.

Toen leading run scoorder Niels Fundter (55) samen kwam met Sander (81) leidde dit tot een partnership van 140 runs waardoor het totaal op 185 voor 6 wickets werd gezet.
Ajax starte redelijk met een score van 41 voor het verlies van 1 wicket na 10 overs. Nadat Olympia geregeld wickets nam moest Ajax onder leiding van hun overseas coach Jimmy Grande (47*) 6 runs per over maken. Het kwam uiteindelijk aan op de laatste over waarbij 10 runs gescoord moesten worden. Met slim en goed bowlen van Mohsin Khan werd dit 6 runs van de laatste bal benodigd waarbij Mohsin zijn zenuwen onder bedwang hield en Olympia won met 5 runs. Olympia haar coach Elliot Forbes nam 4 wickets. Een fantastische team prestatie waardoor Olympia 1 op 8 punten uit 7 wedstrijden komt en nog volop in de race is voor het kampioenschap.

from