Opgericht 1 juni 1886

Become part of our history and future

23.02.2018 | 17:42 | 2°C |ONO (4 BF) | 1021 hPa | zonnig

Onze NLdoet-dag op zaterdag 11 maart in het kader van de verbouwing van ons clubhuis heeft een fantastisch resultaat opgeleverd. Rond de 30 mensen (leden, familie en andere betrokkenen) zijn druk bezig geweest met behangen, verven van clubhuis en screen en snoeiwerkzaamheden. Het weer hielp een stevig handje mee: droog en een prima temperatuur. De bouwcommissie dankt alle vrijwilligers enorm voor de inzet, gezelligheid en de mooie stappen die we hebben kunnen zetten! De komende weken bouwen we flink door en over ca. twee weken hopen we dan toch echt de beschikking te hebben over de elektra- en wateraaNLdoet clubhuis schilderen1 2nsluiting. In de regel zijn we in ieder geval op dinsdagavond en zondag actief. Wil je ons weer verder helpen, kom gerust langs of neem contact op met de bouwcommissie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) om het verder af te stemmen.

NLdoet groepsfoto

Na een lange voorbereiding is de bouw van ons eigen clubhuis dan echt gestart! Op zondag 20 november is iedereen vanaf 15:00 welkom op Groenhovenpark 3a (ja, we hebben ook een adres) om ons clubhuis te bekijken en uiteraard een eerste drankje te nuttigen. Het zogenaamde 'pannenbier'.

Er moet nog zeer veel gedaan worden voordat we echt onze intrek kunnen nemen, maar we zijn ook erg benieuwd naar jullie suggesties.

14955850 1286887644708978 1587676492805889103 n

Dus kom naar het Groenhovenpark en vier met ons mee dat we nu echt een eigen clubhuis hebben.

Tot zondag!

De bouwcommissie bestaat uit Barry Smits, Jan Willem Ligthelm, Frank Geenevasen, Jan Martin Huisman en Frank Pruschen. De bouwcommissie is ook per e-mail bereikbaar voor alle ideeën, suggesties en meldingen over beschikbare klusuurtjes en klusmaterialen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Samen met de inzet van onze leden en betrokkenen hoopt de bouwcommissie bij de start van seizoen 2017 een sfeervol clubhuis met keuken, toiletgroep en uiteraard een barruimte te hebben gerealiseerd!

 

 

 

In deze cursus worden basisoefeningen behandeld zoals:
Vangen, slaan, gooien, mikken en stuiten etc. Plezier staat centraal, daarnaast is er veel aandacht voor spel!
Daarnaast werken we ook aan de bewustwording van je lichaam en basisoefeningen zoals: ontwikkelen in het algemeen van coördinatie en in het bijzonder oog- handcoördinatie, duiken, springen , liggen op je buik, zitten op je hurken, op je tenen staan, armen omhoog, etc.

GCCOlympia: cursus balvaardigheid kids 3-5 jaar

Lees meer...

Rijnmond wint T20 660x330

 

Rijnmond Dames heeft het landskampioenschap behaald in de nationale dames cricket competitie door Quick Haag Dames in de finale overtuigend te verslaan. Na de winst in het T20 bekertoernooi is dit de tweede grote prijs voor dit team dit seizoen.

 

Rijnmond Dames is een combinatieteam met de beste speelsters van GCC Olympia,  VOC Rotterdam en Hermes DVS  Schiedam. Het team heerst over de Nederlandse cricketvelden met alweer het vierde kampioenschap op rij. Namens GCC Olympia maken jeugdinternationals Linde de Monchy, May den Braber en Dachané van Huut hun opwachting in dit team.

Lees meer...

Afgelopen week was onze jeugdspeler May den Braber mee op de tour van de U17 Dutch Lionesses in Engeland. May deed regelmatig verslag van haar dit mooie internationale avontuur op hoog niveau!

 

Lees meer...

De taktiek vandaag van Olympia Zomi was 'Killing them softly with slow bowling' en het lukte bijna. Kevin, Eric, JW Fred en Rens zorgde voor een acceptabele 190 voor 8 tegen koploper Qui Vive.

Lees meer...

Een wedstrijd zoals die niet vaak gespeeld wordt, maar een goed einde had voor de Goudse Cricketers. Afgelopen zondag reisde de mannen van Olympia naar Ajax Leiden. Na het winnen van de toss koos captain Sander Geenevasen om eerst te batten. Een desastreuze opening leidde tot de score van 4 wickets voor 28 runs.

Lees meer...

Op 11 juli  is het rijnmond dames team met namens Olympia May Den Braber en Dachané van Huut Landskampioen geworden in de T20 competitie. Met grote overmacht werden de dames van Quick Haag in de finale verslagen.

Was het de vroege starttijd (10:00 uur in Den Haag)? Was het de lengte van de wedstrijd (T20)? We zullen het wel nooit weten, maar Olympia Zomi boekte een eenvoudige overwinning afgelopen zondag bij Quick Haag.

Lees meer...

Olynpia 1 won today against vra 2.
winning the toss olympia decided to batt first. After losing the first 2 wicket early elliot and adeel played a good knock to build a platform from witch moshin and abdul exploded from. Matts making his debut and batting at 7 got his first runs in. And bauke being back made his first runs to. Olympia got to a good score of 200+ in 35 overs.
Vra didn't get a good start becausr of elliots tight bowling and moshin his wickets (4) olypmia pretty much stayed on top for the entire second inning. Thanks to an amazing energie in the field and the quick rotaition between overs (18 in a hour). Vra 2 was finaly bowled out for 160 in 33 overs.

Helaas heeft Olympia Zomi ook de 2e wedstrijd verloren. De score van 160 (Mark 46, Jan Willem 32) werd na 30 overs gepasseerd.
Positief nieuws: het team haalde wel €65,00 binnen voor het clubhuis met 18 boundaries plus 1x een gemiste vang.

 

Olympia U10 wint de 1ste wedstrijd. Lars was de topscoorder met 37.

Na een kleine nederlaag verleden week had Olympia 2 een onverwachte vrije zondag. Door omstandigheden kon de wedstrijd tegen Ajax niet doorgaan.

Ons eerste elftal verloor van  Quivive.  De cijfers zijn nog niet bekend.

Ook de wedstrijd van de U12 kon wegens het slechte weer niet doorgaan.

 

 

u14Op indrukwekkende wijze boekte onze U14 een mooie overwinning op HCC.
In de voorlaatste over passeerde het team de 189 van de tegenstander.
Mats (48) en Noch (40) waren de topscoorders. René, Bauke en May zorgde voor de wickets.

Vanmorgen mocht de U 12 aantreden bij Quick Den Haag. Onder herfstachtige omstandigheden startte Olympia met fielden. Met af en toe een bui regen en een stevige wind was het behoorlijk fris, maar dat weerhield de U12 niet om geconcentreerd te spelen. Het was even wennen om op kunstgras te spelen, wat rolt zo'n bal dan snel en lang door! Maar al in de vierde over wist Tony een wicket te pakken. Er werd enthousiast gebowled, maar daar wisten de batsmen van Quick wel raad mee. In de dertiende over wist Casper nog een wicket te pakken, maar met een behoorlijk aantal weides eindigde de eerste innings met een target van 175.

Lees meer...

De eerste punten van Olympia 1 zijn binnen. Na een verloren toss is Olympia gaan fielden. Openings bowlers Elliott en Moshin wisten goed druk te leggen dit resulteerde dan ook in het eerste wicket in de 6e over. Die druk werd dan ook lang vastgehouden en Groen en Wit 2 werd uitgebowled voor 176. Rino had cijfers van 3-31 in 7 en Sander 4-16 in 7.

De tweede innings begon wederom stroef met de vroege wickets van Moshin, Frederik en Elliott. Niels heeft met zijn 40 runs de basis gelegd voor de rest van de runchase met goeie battinginnings van Abdul (28), Adeel (30*) en Rino (14*). Het totaal werd in de 34e over ingehaald voor het verlies van 7 wickets.

Vandaag is de U12 begonnen met een overwinning op de U12 van Rood en Wit.
Na overleg tussen captains en coaches is er besloten dat Rood en Wit eerst zou gaan batten. Dus konden openings bowlers Wiljo en Tony de ochtend goed beginnen. Dit gebeurde dan ook na goed zuinig bowlen van Wiljo pakte Tony een aantal wickets. Hierna kwamen Bart en Liam aan de bal die op hun beurt ook weer een aantal wickets pakte met dank aan vangen van onder andere Jesse. In totaal was het totaal van rood en wit 94 runs en heeft olympia 9 wickets gepakt.
Het ietwat stroeve begin van onze battings inning werd meer dan goed gemaakt door de 33 retired van Youri en de 32 retired van Liam. Hierdoor was de pot zo goed als binnen en werd het uiteindelijk uitgebat door een gezamelijke inbreng van Bart, Tony, Casper en Lars die danwel retired zijn gegaan of not out zijn gebleven.

Onze sponsors

                   comdes                       
                    
            AHUVAlogo1

 
                    huisman  1