Opgericht 1 juni 1886

Become part of our history and future

sunrise: 05:20
sunset: 22:04
19.06.2018 | 08:59 | 17°C |WZW (3 BF) | 1021 hPa | bewolkt | Later voornamelijk bewolkt

Het 1e elftal van Olympia heeft zijn eerste competitiewedstrijd tegen Kampong, na een spannend slot, in de allerlaatste over verloren.

Eerst battend kwam Olympia, vooral door een wederom fantastische century van Dylan Hay, tot een goed verdedigbare 191 a.o. met nuttige bijdragen van Roland, Sander en Matts. Het eind van de innings kende echter een forse collaps, waardoor we niet alle overs konden uitspelen. Dat bleek kostbaar....

Onze fielding innings begon zeer voortvarend: Sander ontwortelde de midstump van het openingsbat van Kampong met zijn allereerste bal! Kampong hield daarna de run rate hoog, maar de wickets bleven vallen. Mede door uitstekende vangen van Rens, Chetan en Rick.

Op 75 v. 5 na een kleine 20 overs zag het er goed uit voor Olympia. Daarna verloren de bowlers en fielders de grip op de wedstrijd en kon Kampong drie ballen voor het einde de overwinning binnen slepen.

Jammer, maar toch een goede start voor ons vernieuwde eerste elftal.

 

31960116 1851370094927394 8810568036953096192 n

 

 

De onder 15 Indoor van cricketclub Olympia heeft voor het eerst de finale behaald om het landskampioenschap. Het team bestaande uit Tony den Braber, Rens Huisman, Youri Damsma, Jesse Perera, Gijs van Geloven, Casper van Huut en aanvoerder Bart Foget wist in de voorronde verschillende gerenommeerde clubs achter zich te laten.

Indoor Cricket is een snelle en explosieve variant van de cricketsport waarbij je over een ongekend reactievermogen dient te beschikken. De wedstrijden staan garant voor veel spektakel. De finale is aanstaande zondag in de Margriethal in Schiedam. De toegang is gratis.

Helaas moeten we de Zumba-Cricket-challenge (gepland voor 26 augustus) uitstellen. Informatie over een nieuwe datum voor een dames-kick-off-evenement, vermoedelijk richting voorjaar 2018, volgt ASAP.

cricket zumba challenge

 

Vorige week ben ik 6 dagen op tour geweest met de Dutch Lionesses U17. We zijn op dinsdag vertrokken vanaf schiphol naar Birmingham. Daar moesten we een uurtje in de bus zitten naar Bromsgrove, waar we bij een campus van Bromsgrove school bleven slapen. 
 
Woensdag was onze eerste matchdag. We speelden in de ochtend een T20 tegen Hertfordshire. We begonnen eerst met batten en eindigden op 104 voor 6. De meiden van Hertfordshire hadden 77 voor 9 na 18 overs. Het lukte ze niet meer om de 105  te halen. Eerste wedstrijd gewonnen door Lionesses U17. 
In de middag speelden we een T20 tegen Lincolnshire. We begonnen met bowlen maar het ander team had al snel 54 voor 1 na 5 overs. Ik had bij de 18e over een runout gegooid. Lincoln U17 eindigde met 117 voor 7. Bij het batten hadden Eva 37* en Silver 14* het team geholpen naar 118 voor 5 na 14 overs. Tweede T20 ook gewonnen door Lionesses U17.

Lees meer...

Onze NLdoet-dag op zaterdag 11 maart in het kader van de verbouwing van ons clubhuis heeft een fantastisch resultaat opgeleverd. Rond de 30 mensen (leden, familie en andere betrokkenen) zijn druk bezig geweest met behangen, verven van clubhuis en screen en snoeiwerkzaamheden. Het weer hielp een stevig handje mee: droog en een prima temperatuur. De bouwcommissie dankt alle vrijwilligers enorm voor de inzet, gezelligheid en de mooie stappen die we hebben kunnen zetten! De komende weken bouwen we flink door en over ca. twee weken hopen we dan toch echt de beschikking te hebben over de elektra- en wateraaNLdoet clubhuis schilderen1 2nsluiting. In de regel zijn we in ieder geval op dinsdagavond en zondag actief. Wil je ons weer verder helpen, kom gerust langs of neem contact op met de bouwcommissie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) om het verder af te stemmen.

NLdoet groepsfoto

Na een lange voorbereiding is de bouw van ons eigen clubhuis dan echt gestart! Op zondag 20 november is iedereen vanaf 15:00 welkom op Groenhovenpark 3a (ja, we hebben ook een adres) om ons clubhuis te bekijken en uiteraard een eerste drankje te nuttigen. Het zogenaamde 'pannenbier'.

Er moet nog zeer veel gedaan worden voordat we echt onze intrek kunnen nemen, maar we zijn ook erg benieuwd naar jullie suggesties.

14955850 1286887644708978 1587676492805889103 n

Dus kom naar het Groenhovenpark en vier met ons mee dat we nu echt een eigen clubhuis hebben.

Tot zondag!

De bouwcommissie bestaat uit Barry Smits, Jan Willem Ligthelm, Frank Geenevasen, Jan Martin Huisman en Frank Pruschen. De bouwcommissie is ook per e-mail bereikbaar voor alle ideeën, suggesties en meldingen over beschikbare klusuurtjes en klusmaterialen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Samen met de inzet van onze leden en betrokkenen hoopt de bouwcommissie bij de start van seizoen 2017 een sfeervol clubhuis met keuken, toiletgroep en uiteraard een barruimte te hebben gerealiseerd!

 

 

 

In deze cursus worden basisoefeningen behandeld zoals:
Vangen, slaan, gooien, mikken en stuiten etc. Plezier staat centraal, daarnaast is er veel aandacht voor spel!
Daarnaast werken we ook aan de bewustwording van je lichaam en basisoefeningen zoals: ontwikkelen in het algemeen van coördinatie en in het bijzonder oog- handcoördinatie, duiken, springen , liggen op je buik, zitten op je hurken, op je tenen staan, armen omhoog, etc.

GCCOlympia: cursus balvaardigheid kids 3-5 jaar

Lees meer...

Rijnmond wint T20 660x330

 

Rijnmond Dames heeft het landskampioenschap behaald in de nationale dames cricket competitie door Quick Haag Dames in de finale overtuigend te verslaan. Na de winst in het T20 bekertoernooi is dit de tweede grote prijs voor dit team dit seizoen.

 

Rijnmond Dames is een combinatieteam met de beste speelsters van GCC Olympia,  VOC Rotterdam en Hermes DVS  Schiedam. Het team heerst over de Nederlandse cricketvelden met alweer het vierde kampioenschap op rij. Namens GCC Olympia maken jeugdinternationals Linde de Monchy, May den Braber en Dachané van Huut hun opwachting in dit team.

Lees meer...

Afgelopen week was onze jeugdspeler May den Braber mee op de tour van de U17 Dutch Lionesses in Engeland. May deed regelmatig verslag van haar dit mooie internationale avontuur op hoog niveau!

 

Lees meer...

De taktiek vandaag van Olympia Zomi was 'Killing them softly with slow bowling' en het lukte bijna. Kevin, Eric, JW Fred en Rens zorgde voor een acceptabele 190 voor 8 tegen koploper Qui Vive.

Lees meer...

Een wedstrijd zoals die niet vaak gespeeld wordt, maar een goed einde had voor de Goudse Cricketers. Afgelopen zondag reisde de mannen van Olympia naar Ajax Leiden. Na het winnen van de toss koos captain Sander Geenevasen om eerst te batten. Een desastreuze opening leidde tot de score van 4 wickets voor 28 runs.

Lees meer...

Op 11 juli  is het rijnmond dames team met namens Olympia May Den Braber en Dachané van Huut Landskampioen geworden in de T20 competitie. Met grote overmacht werden de dames van Quick Haag in de finale verslagen.

Was het de vroege starttijd (10:00 uur in Den Haag)? Was het de lengte van de wedstrijd (T20)? We zullen het wel nooit weten, maar Olympia Zomi boekte een eenvoudige overwinning afgelopen zondag bij Quick Haag.

Lees meer...

Olynpia 1 won today against vra 2.
winning the toss olympia decided to batt first. After losing the first 2 wicket early elliot and adeel played a good knock to build a platform from witch moshin and abdul exploded from. Matts making his debut and batting at 7 got his first runs in. And bauke being back made his first runs to. Olympia got to a good score of 200+ in 35 overs.
Vra didn't get a good start becausr of elliots tight bowling and moshin his wickets (4) olypmia pretty much stayed on top for the entire second inning. Thanks to an amazing energie in the field and the quick rotaition between overs (18 in a hour). Vra 2 was finaly bowled out for 160 in 33 overs.

Helaas heeft Olympia Zomi ook de 2e wedstrijd verloren. De score van 160 (Mark 46, Jan Willem 32) werd na 30 overs gepasseerd.
Positief nieuws: het team haalde wel €65,00 binnen voor het clubhuis met 18 boundaries plus 1x een gemiste vang.

 

Olympia U10 wint de 1ste wedstrijd. Lars was de topscoorder met 37.

Na een kleine nederlaag verleden week had Olympia 2 een onverwachte vrije zondag. Door omstandigheden kon de wedstrijd tegen Ajax niet doorgaan.

Ons eerste elftal verloor van  Quivive.  De cijfers zijn nog niet bekend.

Ook de wedstrijd van de U12 kon wegens het slechte weer niet doorgaan.

 

 

Onze sponsors

                   comdes                                                  AHUVAlogo1

 
                   huisman  1
   logo      Go Opleidingen