Wat een dag! De competitie ook voor Olympia 1 begonnen.

Het komt vaker voor dat de jeugd een voorwedstrijd speelt voor een wedstrijd van het eerste. Het komt echter niet vaak voor dat maarliefst 7 van die jeugdspelers daarna meedoen met het eerste. Om 7.00 uur verzamelen en om 23.00 uur thuis. Wat een dag!
De Onder17 zette vakkundig Excelsior 20 aan de kant met een afgetekende overwinning en de 7 jongelingen melden zich enthousiast in het Amsterdamse Bos om tegen VRA 3 te spelen.
En wat een wedstrijd werd het. Vier spelers haalden hun topscore met batten! Luxman en Hugo stalen de show. Maar helaas de ervaren ploeg van titelkandidaat VRA was echt een maatje te groot.
Captain Wijnand was geheel vintage Olympia om kwart voor twee de eerste die aanwezig was. De toss wed gewonnen en we gingen eerst fielden. Hugo begon sterk met het wicket van een oud topklasser. Helaas werden er ook flink wat extras gegooid. Dat moet te maken hebben met het enthousiasme van de mannen. Met name de battingside van VRA was van hoog niveau. Het bowlen was nog wat moeizaam maar het fielden was bij vlagen fantastisch. Het keepen van Luxman en de vang van Tony sprongen er positief uit. Uiteindelijk haalde VRA 265 voor 8 in 40 overs. Hugo had een geweldig debuut met 3 wickets voor 53 runs in 8 overs. Logan bowlde 3 voor 68 in 10. Liam en Wijnand hadden beide 1 wicket.
Jesse en Luxman mochten openen en vooral Luxman had er goed het oog in. Hij maakte een strakke 50 met bijna een run per bal. In de wagonwheel kun je zien waar hij zijn runs scoorde. Een eerste 50. Het kon niet op!
Na een collapse in de middle order waarbij vooral de ducks van Rens en Wijnand hard aankwamen waren het Tony en Liam die met een 44 runs partnership onze score waardigheid wisten te geven. Beiden haalden een topscore! Als nummer 10 ging Hugo met gezonde tegenzin aan bat. De debutant sloeg zijn eerste 4 en liet met 7 not out zien dat hij meer in zijn mars heeft dan hij dacht. Hugo werd ook speler van de wedstrijd (zie foto met trofee).
Al met al een leerzame eerste wedstrijd. We hebben geknokt voor wat we waard zijn met wisselend succes. Jullie gaan nog meer horen van dit team!
Volgende week thuis tegen Sparta 2. Komt dat zien!