Ogenschijnlijk eenvoudige overwinning Olympia

De benodigde 118 runs halen in minder dan 18 overs ziet er uit als een eenvoudige overwinning van Olynpia op Quick Haag. En dat was het eigenlijk ook wel, maar toch… Het 1e wicket van Quick viel pas in de 13e over na een partnership van 71…. Een niet zo’n geweldige start van Olympia dus.

Moishin zorgde voor de nodige ‘break through in zijn 4e over. Daarna was het weer een paar overs rustig qua wickets, maar ook runs. In 5 overs werden slechts 10 runs weggeven door de zuinige Olympiaanse aanval.

Maar vanaf over 18 ging het snel. De zuinigheid werd gecombineerd met het pakken van wickets. In 3 overs tijd liep de score van Quick slechts op van 81 naar 85, terwijl Pakeet (4 – 1 – 4 -3), Logan (5 – 1 – 28 – 2) en Eric (4 – 0 – 8 -1) in diezelfde 3 overs voor 6 wickets zorgde…. Dat is nog eens een collaps…

Daarna nam Liam zijn eerste senioren wicket voor zijn rekening met behulp van Roland. Na 30 overs was het target dus 118 runs. Zo zag het er tot 18 niet echt uit..

Rens en Roand openden de batting innings voor Olympia een beetje stroef. Maar Vaasi (51) maakte er samen met Mark (36) ‘a stroll in the parc’ van. Uiteindelijk zorgde Moishin met een boundary voor de 1e Olympiaanse winst van het seizoen.

Geklaard binnen de 18 overs. Niet slecht!