Mooi seizoen voor U15

Door een samenwerking met Sparta konden we dit seizoen een U15 in de competitie inschrijven. Ondanks dat de meeste spelers elkaar nog kenden van ons combinatieteam van twee jaar geleden was het vooral in het begin van het seizoen nog allemaal wat wennen. Maar met steun van teambegeleider Marjan en coach Will ging het gedurende het seizoen steeds beter.

Het seizoen begon thuis tegen de meiden van Excelsior. Hun begintotaal van 135 werd door ons na 22 overs gepasseerd (Yuvi 28, Youri 16, Jesse 14). Yuvi pakte ook nog 3 wickets en Jesse had 2 vangen.

De tweede wedstrijd was uit tegen MOP. Een wedstrijd om snel te vergeten. Zonder de Balwantsingh broers was het (met dank aan Rens, Renzo en Dani!) maar net mogelijk om een team op de been te brengen. Wij kwamen battend niet verder dan 92 runs, ondanks goed verweer van Tony en Youri (beide 15 runs) als nummers 6 en 7. MOP had maar 16 overs nodig om ons totaal te halen.

De derde wedstrijd (thuis tegen HBS) werd gewonnen. (Helaas zonder Youri, die een vervelende blessure oppikte en de rest van het seizoen niet mee kon spelen.) Na 30 overs had HBS 156 runs op het scorebord staan (2 wickets voor Tony, plus wickets voor Maud en Gijs). Wij hadden 28 overs nodig om dat totaal te passeren, met name door een mooie 58 not out van Pritvi.

De wedstrijd erna (Hermes uit) werd helaas weer verloren. Hermes zette een totaal neer van 226 (waarvan 120 door wides!). Tony was bijzonder op dreef, met 3 wickets en 2 vangen. Maurits had zijn eerste wicket van het seizoen. Wij kwamen heel ver, 182 all out na 29.2 overs, met een geweldige 61 (retired) not out van Pritvi, goed gesteund door Liam met 21. Men kan zich afvragen wat de uitslag zou zijn geweest als Pritvi niet retired had moeten gaan.

De volgende tegenstander was Ajax. Zij hadden helaas problemen om een heel team op de been te brengen en de wedstrijd was eigenlijk geen wedstrijd. Ajax all out voor 26 runs (3 wickets van Pritvi en 2 van Liam). Na 28 runs van onze kant waren we klaar.

De week erna speelden we de return tegen Excelsior. Deze wedstrijd wisten we ook weer te winnen. Wij zetten een totaal neer van 201 (Pritvi 52 no, Jesse 39 no, Liam 21). Excelsior kwam niet verder dan 112 runs, mede door 2 wickets van Liam (die ook nog een vang pakte).

MOP thuis zou een mogelijkheid zijn om ons te revancheren voor het eerdere verlies. Door goed veldwerk en degelijk bowlen van met name Tony (3 wickets) en Hugo (2 wickets, in zijn debuut!) kwam MOP niet verder dan 166. Helaas ging de altijd makkelijk scorende Pritvi dit keer zeer snel uit en kon de rest van het team dat niet compenseren. Liam had nog 11 runs en Jesse 17 maar we kwamen niet verder dan 116 all out.

HBS uit was ook een spannende wedstrijd. Wij begonnen met batten en kwamen tot 208 runs (Pritvi 58 no, Jesse 29, Liam 23, Yuvi 23). De chase van HBS strandde op 192 (onder meer door 2 wickets van Casper).

Hermes uit was misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. Als eerste battend zette Hermes een totaal neer van 198 (2 wickets van Lars). Wij begonnen sterk met Jesse 22 en Prithi 60 rno. Yuvi (11) en Liam (20) bouwden de score verder op en we kwamen tot 192 met nog één over te gaan. Casper begon met 2 runs en we kwamen via een leg bye (plus een run) en twee wides gelijk met Hermes. De winst leek mogelijk maar de Hermes bowler gaf verder geen runs meer toe en bowlde op de laatste bal Casper ook nog uit die met een alles of niets poging nog probeerde de winnende run te maken.

De tweede wedstrijd tegen Ajax was ook weer niet echt spannend. Ajax begon met batten en kwam in 20 overs tot een totaal van 82 (twee wicket van Yuvi). Wij passeerden dat totaal in de 13e over, met een totaal 85 waarvan Yuvi 29.

Hoewel cricket een teamsport is en alle spelers belangrijk zijn is het toch aardig om nog even naar de seizoensranglijsten te kijken. De wedstrijdverslagen laten al zien dat Pritvi een geweldig seizoen had. Bij een totaal van 60 runs moet je als batsman retired. Dat overkwam Pritvi twee keer en verder bleef hij ook nog drie keer not out met een score van bijna 60. Met een totaal aantal runs van 292 was hij de beste batsman van het seizoen in onze poule. Runs van de andere teamleden: Jesse 139, Yuvraj 95, Liam 82, Lars 50, Youri 31 runs, Tony 27, Gijs 16, Casper 14, Maurits 10, Maud 9, Renzo 8, Hugo 6 en Dani 1. Bij het bowling kwamen Pritvi (11 wickets) en Tony (10) in de top-5 van onze poule. Als we naar runs tegen per over gebowled kijken (de “economy”) dan zien we Pritvi en ook Maud onder de beste spelers. Maar het mooiste natuurlijk was dat alle spelers in het team minstens een wicket hadden!

De volledige bowlingcijfers zijn als volgt (eerste getal zijn overs gebowled, tweede de runs tegen, derde aantal wickets): Pritvi 38/148/11, Maud 17/69/2, Yuvraj 26/127/6, Liam 31/154/6, Tony 28/149/10, Jesse 25/135/4, Lars 12/74/4, Casper 17/109/3, Hugo 10/65/2, Gijs 18/132/3, Maurits 17/137/1.

En om dit verslag te sluiten willen we vanuit het bestuur van Olympia alle ouders bedanken die geholpen hebben om er dit seizoen iets heel leuks van te maken. We hopen dat we met dezelfde ploeg volgend jaar door kunnen gaan!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter