Olympia ZOMI verslaat (eindelijk) CCG

Het moest er natuurlijk ooit van een keer vankomen, maar na de batting innings van CCG leek het er nog niet…. Toch wist Olympia ZOMI dan eindelijk angstgegner CCG te verslaan. En hoe. In de 34e over sloeg Mark de winnende 234e run!

Wedstrijden tegen CCG verlopen de laatste jaren een beetje via hetzelfde stramien. In het begin pakken we nog wel een wicketje of 2, maar daarna zijn er altijd wel 2 CCG’ers (waarveen 1 altijd David) die tussen de 70 en 150 runs maken. En zo ging het eigenlijk afgelopen zondag ook. Mark en Sunny openden de bowling best goed, maar toch stonden er na 10 overs al weer 55 runs op het bord. Het eerste wicket viel na 38 runs, het tweede na 73 en het derde na 107. Daarna liep de runrate iets terug en vielen de wickets wat sneller. Zowel wicket 4 als 5 vielen met de score op 111. (Het is dus geen toeval!) Olympia kreeg hoop op een betere score dan doorgaans tegen CCG.

Maar daarna ging het zoals vanouds. Onze vriend David ramde de ene bal na de andere het veld uit, werd tussendoor nog een paar keer gedropt (ook zoals vanouds) en zorgde er eigenlijk in zijn eentje voor dat, met o.a. een partnership van 104 voor het 6e wicket, de eindscore voor hen 233 was…. Het was uiteindelijk Sunny (nog zonder traumatisch verleden tegen hem) die het zo belangrijke wicket pakte!

Ondanks de hoge score was de bowling prima in orde met 3 wickets voor Mark, 2 voor Sunny en 1 voor debutant Shephard!

Stiekem was er toch nog wel wat optimisme bij Olympia. Misschien gebaseerd op de comeback van Niels? Of omdat we wel weten dat de bowling van CCG niet hun sterkste punt is…. Wie zal het zeggen. Maar na de lunch begonnen we met goede moed aan onze batting innings.

Het optimisme verstomde wat toen bleek dat CCG een nieuwe bowler in de gelederen had, die in zijn eerste 4 overs slechts 7 runs weggaf… Geen wickets voor hem, die vielen aan de andere kant. Eric en Roderick maakten het de scorers niet echt heel moeilijk…. Maar, geluk bij een ongeluk, dat zorgde er wel voor dat Niels vroeg in het veld kwam. Hij speelde zich rustig in voordat de boundaries weer zoals we gewend zijn van zijn bat rolden. Toch was de RRR toen Mark het veld in kwam rond de 12…. Best een opgave.

Mark en Niels vermaakten zich echter prima in het veld. De runs kwamen makkelijk en langzaam maar zeker kreeg de RRR best een schappelijk aanzien. We maakten ons al op voor de overwinning toen Niels onverwacht op 90 werd gevangen door….. uiteraard David, onze kwelgeest (en eigenlijk de enige fielder van CCG…). Mark ging gewoon door waar hij mee bezig was…. het maken van runs. Ondanks dat de wickets Kevin en Fred ook iets sneller vielen dan verwacht.

Met nog 5 overs te gaan braken de door de 200 grens. Het werd spannend. Erg spannend. Gelukkig deed Rick precies wat hij moest doen. Veel singles lopen en de harde klappen aan Mark (79 not out) overlaten. Hij zorgde dan ook na 34.2 overs voor de winnende runs.

Een heerlijke overwinning!

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter