Olympia ZOMI ijskoud de beste in mistig Voorburg

Je hebt van die dagen dat je niet kunt wachten om naar het veld te gaan. Je word wakker met een zacht door de gordijnen schijnend zonnetje, een ,met enig moeite bijelkaar gewhatsapped, maar toch in theorie erg, sterk team, een leuke tegenstander en het vooruitzicht om op een graspitch te mogen spelen.

Blijkbaar doet dat de mens, of in ieder geval de Olympia ZOMI speler goed. Allemaal ruim op tijd en optimistisch gekleed (die korte broek staat je echt goed, Fred) op het veld. Zelfs onze nieuwe aanwinst (zaterdag afgehaald bij Indiaas restaurant New Tandoor op de Tiendeweg in Gouda voor de authentieke Indiase smaakbeleving) Sunny (dan nog een toepasselijke naam voor die ochtend) is zelfs een half uur te vroeg. Opgewekt en optimistisch (we hebben immers ook al het Songfestival gewonnen) vertrekken we richting Voorburg.

Richting zee is meestal richting blauwe lucht en mooi weer… Meestal, maar niet vandaag. Hoe dichter in de buurt van het veld, des te grijzer het wordt. Bij aankomst is het optimistisme over het weer al wat gedaald en bij het uitstappen zelfs helemaal verdwenen. In Voorburg is het gewoon koud. Erg koud.

Koffie en binnen in het clubhuis blijven helpt. Maar uiteindelijk moet je toch het veld op. Eric en Roderick ‘moeten’ eerst… En die lijken de kou niet echt goed te verteren. Iets eerder dan de bedoeling was zitten beide al aan de kant met respectievelijk 2 en 5 runs…. De passende ‘beloning’ hiervoor is gewoon nog 33 overs scoren. In de kou…

Gelukkig gaat het daarna beter. Al heeft ook Kevin een koude start… Hij doet er 4 overs over om op het scorebord te komen. Maar met Mark aan de andere kant komen de runs in snel tempo. Het 3e wicket valt pas bij 74 runs dankzij de 38 runs van Mark. De wickets van aanwinst Sunny (1) en Rens (1) vallen daarna iets te snel en het beoogde 230 plus totaal lijkt even ver weg. Maar we hebben een vrij lange staart vandaag. Kevi (17), Fred (17), Wijnand (58) en Jan-Willem (32) zorgen met hard slaan en hard runnen (dit geldt eigenlijk alleen voor Jan Willem en noodgedwonen ook Wijnand) voor een redelijk totaal van 188.

De inningsbreak komt in ieder geval erg gelegen voor de spelers die niet aan het batten waren. Eindelijk de tijd om een beetje op te warmen. Daarna komen de truien, spencers en een ijsmust uit de tas en beginnen we voorzichtig aan een warming-up. Om ons heen wordt het grijzer en grijzer en kouder…. Het begin van de fielding innings is niet heel sterk. Eric bewijst een mooi weer bowler te zijn en al voordat het 1e wicket valt staan er al 45 runs op het bord. Daarna wordt het bowlen langzaam maar zeker steeds beter. Al past de serie wide, wide, block, wide, wicket (Roderick) niet echt in dat rijtje. Maar het zorgt er wel voor dat een batsman gefrustreerd naar kant mocht.

Naarmate de tempertatuur daalt, stijgt de stemming in het veld. Het regelmatig vallen van VCC wicktes draagt daar zeker aan bij. Net zoals een aantal ongewone acties aan de Nadat we Kevin een paar ballen kwijt zijn, maakt hij een prima fielding actie. Helaas wel met de reserve bal… Denkt Roderick de volgende keer wel 2x na voordat hij backed up voor een run-out ongeveer 10 cm achter het wicket. En hielden zowel Mark als Wijnand eest een goochel act voordat ze de bal stevig in de koude knuistjes hadden. Langzaam maar zeker kroop de RRR richting de 7. Ondertussen demonstreerde Sunny een hele nieuwe manier van variĆ«ren van de lengte …. En nergens staat dan je tot de crease moet doorlopen… Hij pakte in zijn debuut wel gelijk 2 wickets.

Met nog 1 over te gaan moest VCC er nog 38 maken. Een gewonnen wedstrijd dus. Maar… Jan Willem heeft blijkbaar de smaak van verrassende bowling keuzes goed te pakken na het succes tegen Kampong. Waar hij Mark (4 – 21 – 1), Roderick (4 – 19 -1 ) of zichzelf ( 6 – 24 ) de laatste over had kunnen laten bowlen, koos hij voor Eric. Die had op zich niet zo veel runs tegen in zijn eerste spell, maar ook niet echt veel ballen tussen de lijntjes… Wilde Jan-Willem het nog spannend maken…. Eric wel (niet bewust…) en startte met 2 wides en 2 runs tegen… toen nog een wide… en wat zorgelijke blikken. De volgende bal gaf opluchting. Zowaar een bal op een redelijke plek en een wicket… En na nog 2 redelijke ballen zonder runs en de wedstrijd was voorbij.

De 2e overwinning dit seizoen in een memorabele wedstrijd…. Op naar de volgende, maar wel een beetje zon graag.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter