Olympia ZOMI verslaat Kampong in een spannende wedstrijd

Olympia ZOMI won haar 2e wedstrijd van het seizoen. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. In de eindfase kwam Kampong dichtbij, maar een sterk slot van de Goudse bowlers zorgde voor een moeilijke taak in de laatste over. Jan-Willem Ligthelm verdedigde overtuigend de benodigde 10 runs in de laatste over.

Het begin van Olympia was in orde. Na een steady opening moest Roland (24) geblesseerd afhaken, maar toen stonden er al ruim 50 runs op het bord. Kevin (41) en Rens (34) zorgde daarna voor een mooi partnership en met dank aan cameo’s van Sander (17) en Jan- Willem (18) stond er uiteindelijk een mooi totaal van 185 op het bord.

Kampong kwam in het begin niet verder dan ca. 3 runs per over terwijl de wickets regelmatig vielen. Het leek dan ook een relatief makkelijke overwinning voor Olympia te worden. Maar een partnership van 94 zorgde er voor dat Kampong terug in de wedstrijd kwam. Gelukkig  kwam de kentering door een stumping van Sander op een ouderwets langzame bal van Eric. Daarna steeg de asking rate voor Kampong naar 6 tot 7 runs per over. Omdat ze deze ook steeds haalde, bleef het lang spannend.

Een onverwachte extra over van Kevin zorgde voor een belangrijk wicket, waarna Jan- Willem de wedstrijd vakkundig op slot bowlde. Een mooie overwinning was het resultaat.

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter