Olympia Zomi start het seizoen in de kou

Een vroege start dit jaar voor Olympia ZOMI. Al op 6 mei stond de eerste wedstrijd gepland. Niet vreemd dat in de aanlop van de seizoensopening het meer ging over de hoeveelheid kleding je aan moest doen dan aan het totale gebrek aan trainingsuren bij 90% van het team.

Beide aspecten speelden het team blijkbaar parten. Het bowlen was voor de meesten best stroef (uitzondering Rens, maar ja die had al heel wat trainingsuren achter de rug) en uiteindelijk viel de score na 35 runs bibberen in het veld (8 C is toch niet echt het meest geschikte weer om cricket te spelen) eigenlijk nog wel mee. Op het kunsgras van VOC is 222 .

Rens nam 4 wickets, Roderick, Kevin en Jan-Willem ieder 1. Tijdens de lunch was er zeker optimisme over de kansen van Olympia. We hebben wel eerder een dergelijke target op dit veld gehaald. Het optimisme verdween een beetje in de 2e over toen in 2 ballen tijd Roderick en Rens clean bowled gingen. Eric en Kevin bouwden daarna even aan een partnership. Samen zetten zij 30 runs op het bord, maar daarna vielen de wickets in een te hoog tempo. Uiteidelijk bleek het een kansloze missie en zaten we allemaal aan de kant voor 88 runs….

Er was wel een voordeel. We konden snel de warmte van de VOC kantine opzoeken… En het andere positieve was dat ondanks het gebrek aan training en ritme er maar liesft 7 catches op de scorecard staan. Vooral de ‘one handed’ catch (noodgedwongen omdat zijn andere hand in het gips zit) van gastspeler / coach Will Clark verdient nog wel een extra vermelding.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter