May doet verslag van haar 2e Lionesses tour in Engeland

Vorige week ben ik 6 dagen op tour geweest met de Dutch Lionesses U17. We zijn op dinsdag vertrokken vanaf schiphol naar Birmingham. Daar moesten we een uurtje in de bus zitten naar Bromsgrove, waar we bij een campus van Bromsgrove school bleven slapen. 
 
Woensdag was onze eerste matchdag. We speelden in de ochtend een T20 tegen Hertfordshire. We begonnen eerst met batten en eindigden op 104 voor 6. De meiden van Hertfordshire hadden 77 voor 9 na 18 overs. Het lukte ze niet meer om de 105  te halen. Eerste wedstrijd gewonnen door Lionesses U17. 
In de middag speelden we een T20 tegen Lincolnshire. We begonnen met bowlen maar het ander team had al snel 54 voor 1 na 5 overs. Ik had bij de 18e over een runout gegooid. Lincoln U17 eindigde met 117 voor 7. Bij het batten hadden Eva 37* en Silver 14* het team geholpen naar 118 voor 5 na 14 overs. Tweede T20 ook gewonnen door Lionesses U17.

 
De volgende dag speelden wij een 50 over wedstrijd tegen Lincolnshire U17. Silver had de toss gewonnen en we gingen eerst bowlen. De wickets vielen erg snel en de Lincoln meiden waren all out voor 95 in 33 overs. Iris had de laatste 2 wickets genomen in 2 ballen, beide gebowld. Ik had 2 catches en een wicket gebowld. Tijdens het batten van ons team vielen de wickets ook snel. Aan het einde was het erg spannend maar Lionesses waren all out voor 91 in 33 overs. Derde wedstrijd verloren met 5 runs. 
 
Op vrijdag hadden we weer 2 wedstrijden. In de ochtend hadden wij nog een T20 tegen Lincolnshire. We begonnen met batten en maakten 99 voor 6 na 20 overs. Eva 25 runs en Silver 20. Lincolnshire ging batten en hadden 60 voor 4 na 14 overs. In de laatste paar overs waren de runs erg snel gemaakt door een zesje en een paar vieren. Lionesses verloren in de 19e over. 
 
In de middag hadden we een T20 tegen Derbyshire. Bij de dertiende over had Derbyshire 65 voor 5, Laura 2 en ik 1 wicket gebowld. Uiteindelijk had Derby 82 voor 8 na 20 overs, wij hadden deze wedstrijd goed gefield. Jammer genoeg was ons wedstrijd gestaakt vanwege de regen. Lionesses en Derbyshire gelijkspel. 
 
Op zaterdag zijn we met de bus vertrokken naar London, om op zondag de WK finale van Dames Cricket 2017 te zien op Lord’s. Hele spannende finale tussen Engeland en India. Het was een geweldige wedstrijd om te zien en te beleven. Uiteindelijk is Engeland wereldkampioen geworden, en India had verloren met maar 9 runs!
 
Maandag zijn we weer teruggevlogen naar Amsterdam vanaf Heathrow airport en kwamen aan rond 2 uur ’s middags. Ik heb heel erg genoten van deze tour en van de finale wedstrijd op Lord’s
 
 
 
 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter