Century Sander Geenvevasen brengt ZAMI eerste winst!

Vandaag 29 mei scoorde Sander Geenevasen zijn 'maiden' century. In de wedstrijd in Capelle a/d IJssel tegen Sparta haalde hij 112 not out. Een fantastische prestatie van Sander!

 

Zijn score speelde ook een rol in de overwinning van het Zami team. Daar zag het na de fielding innings van Olympia niet direct naar uit. Hoewel er 3 wickets (1x Sander, 2x Frederik Cazius) vielen in de eerste 2 overs aan Spartaanse zijde, zette de tegenstander toch een fikse score neer. Na de overeengekomen 30 overs stonden er maar liefst 236 Spartaanse runs op het bord. Mede door het feit dat Olympia met 8 spelers (waarvan 3 niet-cricketers) leek dit een bijna onmogelijke opgave.

Maar niet geschoten is altijd mis en daarom gingen de openers Sander Geenevaasen en Eric Kokke vol goede moed aan de slag. Met een openingspartnership van 74 in 7 overs speelden zij Olympia onverwacht terug in de wedstrijd. En waar Eric Kokke(20), Frederik Cazius (6), Virun Bali (19) hun wickets zagen vallen, bleef Sander Geenevasen goed doorgaan. En in de 21ste over behaalde de welverdiende century. Inmiddel deed ook Kevin Segaar (29) lekker mee en kwam het target erg snel dichterbij. En met nog 6 overs te gaan en 5 wickets in hand begon het hard te regenen. Sparta zag de bui al wat langer hangen en gaf op. Daarmee behaalde Olympia Zami de eerste officiële overwinning van de vereniging dit seizoen!

Verdere bijzonderheden; Geert Romers pakte als gastspeler al weer zijn 3e wicket in 2 wedstrijden en 4 overs bowlen. Eric Kokke bowlde voor het eerst in zijn cricketcarriere een spell zonder wide (wel jammer van de 32 runs….) En we hadden opnieuw wat gastspelers; Roy, Dion en Geert hartelijk dank voor het meespelen en prima fielden!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter