Internationale seizoensopening Olympia

Afgelopen weekend opende Goudse Cricket Club Olympia haar seizoen met een wedstrijd tegen Arcadians Gent. Na een lange winterstop konden de spelers weer aan de bak in het Groenhovenpark.
Hoewel de trainingen al weer volop begonnen zijn, waren de Goudse spelers nog een beetje roestig. Dat bleek vooral bij het bowlen en fielden. Arcadians zette dan ook de hoge score van 238 runs op het bord na hun innings.
Dat betekende een behoorlijke uitdaging voor Olympia in haar batting innings. Na een rustig begin kwam de noodzakelijke versnelling in runs onder aanvoering van Wijnand van Huut (48 runs) en Kevin Segaar (50 runs) eigenlijk net iets te laat. De wedstrijd kende nog wel een spannend slot, maar na 40 overs kwam Olympia net 6 runs te kort.
Maar in ieder geval een eerste wedstrijd met voldoende batting power om met een positief gevoel vooruit te kijken naar het seizoen.
Olympia speelt dit jaar met vier teams in verschillende competities. Het eerste team speelt wederom in de overgangsklasse. Het tweede gaat de strijd aan in klasse 4a. Terug van weg geweest is het ZAMI-team (wedstrijden op zaterdagmiddag voor beginnende cricketers). In deelname aan een T20-competitie kent Olympia een primeur. Voor de eerste keer zal een team in officieel verband deelnemen aan deze nieuwe, snelle en spectaculaire vorm van cricket. Daarnaast zet Olympia deze zomer ook haar kindercricket programma voort.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter